Jabukovo sirće.Domaće 100% prirodno
Lokacija: | Leskovac (Srbija, Leskovac) |
Tekst oglasa
Domaće prirodno jabukovo sirće,
100 % ORGANSKI PROIZVOD
Jabukovo sirce za zdravo mrsavljenje i za salate.
Cena: 600 din.litar
Proizvedeno ceđenjem divljih jabuka koje uspevaju u planinskim krajevima na nadmorskoj visini od 800m, po tradicionalnoj recepturi, gde biofermentacija traje šest meseci.
Sirće je 100%prirodno, bez dodatog sećera , konzervansa i sredstava za bistrenje- taloženje.
Odležavanje - fermentacija sirćeta se vrši u drvenim hrastovim sudovima, takozvanim kacama. Zato ovo sirće ima specifican ukus I boju u odnosu na sirće koje odležava u u plastičnim buradima.
Kada se fermentacija zavrsi sirće na svojoj površini formira tamni, neprozirni penasti bakterijski film( pecurka), koji se naziva sirćetnom gljivom , sto dokazuje da je sirce nastalo prirodnim putem.( slika)
Jabukovo sirće nije pasterizovano i u njemu je sačuvano sve sto je zdravo iz jabuke. Zato ga slobodno mozemo nazvati ,,čuvarem zdravlja,,
Nakon fermentacije da bi se osetio ukus divljih jabuka sirce se ne filtrira , pa kod dužeg stajanja može da se pojavi malo taloga od čestica jabuka. ( kao kod hladno cedjnih sokova),što je dokaz da je preizvedeno od 100 % jabuke i da nije hemijskim putem taloženo.
Pravo sirće divlje jabuke mora sadržati fin talog. Talog je lekovit i nikada ne može imati istu boju, boja zavisi od starosti sirćeta.
Sirće ima jačinu i ne može se piti bez razblaživanja
Rok upotrebe: Neograničen
Način čuvanja: Čuvati na suvom i tamnom mestu.
Proizvodi: Dragan Stanojević,Opština Medvedja (Jug Srbije)
Sve se radi ručno i zato su količine ograničene.
U koliko ste nezadovoljni kvalitetom novac vraćam.
Možete naručiti na:
tel: 069 /33 260 59
061/ 41 999 00 - Dragan
E-mail: dragan.stanojevic.le@gmail.com