Jabukovo sirće.Domaće 100% prirodno

Lokacija: Leskovac (Srbija, Leskovac)

Tekst oglasa

Domaće prirodno jabukovo sirće,

100 % ORGANSKI PROIZVOD

Jabukovo sirce za zdravo mrsavljenje i za salate.

Cena: 600 din.litar

Proizvedeno  ceđenjem  divljih  jabuka koje uspevaju u planinskim krajevima  na nadmorskoj visini od 800m, po tradicionalnoj recepturi, gde biofermentacija  traje šest meseci.

Sirće  je 100%prirodno, bez dodatog sećera , konzervansa i sredstava za bistrenje- taloženje.

Odležavanje - fermentacija sirćeta se vrši u drvenim hrastovim sudovima, takozvanim kacama. Zato ovo sirće ima specifican ukus  I boju u odnosu na sirće koje odležava u  u plastičnim buradima.

Kada se fermentacija zavrsi sirće na svojoj površini formira tamni, neprozirni penasti bakterijski film( pecurka), koji se naziva sirćetnom gljivom , sto dokazuje da je sirce nastalo prirodnim putem.( slika)

Jabukovo sirće nije pasterizovano i u njemu je sačuvano sve sto je zdravo iz jabuke. Zato ga slobodno mozemo nazvati ,,čuvarem  zdravlja,,

Nakon fermentacije da bi se osetio ukus divljih jabuka  sirce se ne filtrira , pa kod  dužeg stajanja može da se pojavi malo taloga od čestica jabuka. ( kao kod hladno cedjnih sokova),što je dokaz da je preizvedeno od 100 % jabuke i da nije hemijskim putem taloženo.
 

Pravo sirće divlje jabuke mora sadržati fin talog. Talog je lekovit i nikada ne može imati istu boju, boja zavisi od starosti sirćeta.

Sirće  ima jačinu i ne može se piti bez razblaživanja 

Rok upotrebe: Neograničen

Način čuvanja: Čuvati na suvom i tamnom mestu.

Proizvodi: Dragan Stanojević,Opština Medvedja (Jug Srbije)

Sve se radi ručno i zato su količine ograničene.

U koliko ste nezadovoljni kvalitetom novac vraćam.

Možete naručiti na:

tel: 069 /33 260 59 

      061/ 41 999 00 - Dragan 

E-mail: dragan.stanojevic.le@gmail.com

 

 

 

 

 

Obnovljen:

Cena: 600,00 din